Welkom Reiziger op jouw persoonlijke pagina!

Wat is mijn rol?

Doel: Een inschatting van jouw identiteit tijdens een verandering.

Resultaat: Een gekozen rol.

people walking on mountain

De opdracht

Bepaal welke rol jou het beste past, ofwel, hóe denk jij je te gaan profileren in jouw reis (hoe je in het dagelijks leven acteert vanuit impuls, dus niet hoe ze zou willen reageren)? Probeer voor jezelf ook de mensen die je gaat tegenkomen en waarmee je iets moet, te scoren in hun rol...

seven men with sleds trekking in line on snow field

Korte beschrijving rollen en definitie van ’Expeditie’….

Dé leeromgeving om stil te staan bij wie ik ben, wie wij zijn, waar ik heen wil, waar wij heen willen, en hoe…. Bon voyage…

Expeditieleden

  • Leider (leader)

Een leider is iemand die over leiderschap beschikt en daarmee anderen kan aanzetten tot verandering. Leiden is doen willen wat de leider wil. Iemand die zegt wat er moet gebeuren. Leider van de expeditie, van de zoektocht.

  • Verkenner (trooper)

Een verkenner is een soort informateur, maar dan met wat minder armslag. Het is een oude ’Wetstraatrot’ die door de koning vooruit wordt gestuurd om informatie te vergaren. Een slimme onderhandelaar. Net zo moedig en vastberaden als geduldig.

  • Gids (guide)

Een persoon die een groep begeleid en uitleg geeft. Een baken. Het kompas van de groep. De persoon waartoe men zich keert voor advies. Dit op praktisch en persoonlijk vlak. Een vertrouwenspersoon voor de expeditiegroep en diens leden.

  • Drager (carrier)

Iemand die iets draagt. Iemand die zich kan wegcijferen in aller belang. In belang van het gezamenlijke doel. Een doorzetter met een voorbeeldfunctie. Een echte teamspeler.

  • Kok (cook)

Iemand die voedsel bereidt tot een maaltijd. Maar ook iemand die zorgt voor de ingredienten, en voor de faciliteiten die aanwezig moeten zijn om het voedsel te bereiden. Ook de zorg voor een veilige omgeving om het voedsel te kunnen nuttigen hoort hierbij. Een echte planner. Zorgvuldig en bekwaam.

  • Onderzoeker (scientist)

Iemand die een onderzoek uitvoert, een beoefenaar van de wetenschap. Iemand die continu en rationeel zijn of haar omgeving op een structurele manier bestudeert, daarvan verslag maakt en conclusies hieruit trekt. Dit daarna deelt en bespreekt met anderen.

  • Animator

De persoon die culturele, sociaal-culturele en educatieve activiteiten stimuleert en begeleidt. Helder voor ogen heeft waarvoor deze activiteiten dienen en er voor zorgt door ook anderen dit helder zien. Deze persoon vindt het belangrijk dat een ieder het naar haar of zijn zin heeft, maar ook dat een ieder iets oppikt en praktisch uit de voeten kan met opgedane ervaringen.