Intervisiebegeleiding

De kracht van intervisie coaching
Heldere Zaak geeft inspirerende intervisie begeleiding waarbij de kracht van het collectief centraal staat, ook wel Peer Group coaching genoemd. Het is een effectief middel om medewerkers die een gemeenschappelijke achtergrond of beroepssituatie hebben, samen te laten werken aan dezelfde vraagstukken om zo hun visie en samenwerking te versterken. Zo kan het ingezet worden om bijvoorbeeld bedrijfsmanagers van verschillende divisies op één lijn te krijgen, een salesteam samen een nieuwe koers te laten varen of om de besluitvorming bij leidinggevenden van verschillende vestigingen op elkaar af te laten afstemmen.

Oplossingsgericht leren van elkaar 
Tijdens intervisie staat het leren van elkaar centraal. Alle deelnemers gaan actief met elkaar aan de slag; ze coachen elkaar, geven feedback, steun en richting, en lossen gezamenlijk actuele probleemstellingen op. Door tijd te nemen om naar elkaar te luisteren, verschillende standpunten te horen en te reflecteren op elkaars mening wordt het mogelijk gemaakt om vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk of probleem te kijken. Zo ontstaat er reflectie op het eigen handelen en dat van de ander, komen er op objectieve wijze verbeterpunten naar boven en treden er vaak nieuwe inzichten op.

Heldere Zaak brengt balans in teamdynamiek
Intervisie is een beproefde methode om de collegialiteit, samenwerking én het werkplezier te versterken doordat deelnemers op een open en ontspannen manier met elkaar omgaan en situaties bespreken. De coach van Heldere Zaak is hierbij de aangever, zorgt voor een goedlopend proces en brengt de nodige dynamiek en reflectie waarbij we zorgen dat verschillende deelnemers gelijkwaardig kunnen bijdragen. Hierbij gaan we uit van persoonlijke, individuele talenten en drijfveren en we kijken hoe we deze in balans kunnen brengen met het grote geheel van de groep en de organisatie.

Passende intervisietrajecten
Helder Zaak richt ieder coachingstraject helemaal op maat in en stemmen dit nauw af met de doelstelling die het bedrijf voor ogen heeft. De begeleiding kan bestaan uit meerdere sessies of zich concentreren tot een intensieve bijeenkomst van een dag. We verzorgen de trainingen incompany, maar kunnen de intervisie ook op een externe locatie laten plaatsvinden waarbij de deelnemers zich losser en vrijer van de werksituatie kunnen voelen.

Gezamenlijk werken aan actuele vraagstukken
Tijdens de sessies staan concrete werksituaties of probleemstellingen centraal waarover gedurende het proces afstemming voor wordt gezocht. Deze kunnen aangegeven worden door het bedrijf, maar ook het team, divisie of de groep zelf kunnen actuele cases aandragen waaraan ze willen werken. De deelnemers werken tijdens het traject intensief met elkaar samen en we werken met zijn allen naar concrete oplossingen toe die meteen toepasbaar zijn in de praktijk. Zo is het een erg effectief middel om meteen tot resultaten te komen.

Benieuwd naar hoe Heldere Zaak intervisie binnen jouw bedrijf kan aanpakken? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en bel ons voor meer informatie.